HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Pembasmian Spam@Spammer....

Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
codeng
MOD VIP STYLE
MOD VIP STYLE
avatar

Number of posts : 4687
Age : 34
Car : kancil mata bulat
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Pembasmian Spam@Spammer....   Sat 06 Jun 2009, 1:50 am

rasanya patutka kita membasmi@mneruskan sija??
sepa2 yg mmainkan peranan utk membasmi??
bagaimana caranya membasmi??
Back to top Go down
codeng
MOD VIP STYLE
MOD VIP STYLE
avatar

Number of posts : 4687
Age : 34
Car : kancil mata bulat
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Sat 06 Jun 2009, 2:03 am

kita mulakan dari admin, moderator dulu...
mainkan peranan anda, gunakan kebijaksanaan...
kurang spam, kontrol jiwa tmasuk aku...
tgur2la mana yg patut, jgn myalahgunakan kuasa, respek urg, majukan diri demi VCS...
yg paling penting 1hati...
Back to top Go down
LibraAngel
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1054
Age : 31
Car : Proton Waja
Registration date : 2008-11-03

PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Sat 06 Jun 2009, 11:50 am

papi cudink.. mcm mana mau basmi?? nnt ada pula pihak2 yg ndak puas hati.. kih3... hihi
Back to top Go down
codeng
MOD VIP STYLE
MOD VIP STYLE
avatar

Number of posts : 4687
Age : 34
Car : kancil mata bulat
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Sat 06 Jun 2009, 1:05 pm

LibraAngel wrote:
papi cudink.. mcm mana mau basmi?? nnt ada pula pihak2 yg ndak puas hati.. kih3... hihi
gunakan kebijaksanaan anda wahai gadis cantik... peace
Back to top Go down
Miey_Kitty
Penasihat Kelab Dan Wakil Media
Penasihat Kelab Dan Wakil Media
avatar

Number of posts : 2304
Age : 34
Car : Perodua Kancil EX660
Registration date : 2008-12-05

PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Sat 06 Jun 2009, 1:16 pm

atau pihak ADMIN delete ja tanpa notis posting yg seakan2 dn membawa kepada spam????
boli kaitu???

adakah anda semua berpuas ati dengan cadangan ku ini????
Back to top Go down
aVun
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 497
Age : 31
Car : kelisa
Registration date : 2008-09-18

PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Sat 06 Jun 2009, 3:38 pm

tp nda kah drg terasa kalo kita delete posting drg??...or kita notis dulu sepa yg buat spaming akan didelete terus tanpa belas kasihan???..kekeke....jz my 20 sin...hehe..
Back to top Go down
big_ulik
VCS Newbie
VCS Newbie
avatar

Number of posts : 544
Age : 36
Car : kotak itam , ..tiara itam...
Registration date : 2009-01-23

PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Sat 06 Jun 2009, 5:46 pm

codeng wrote:
kita mulakan dari admin, moderator dulu...
mainkan peranan anda, gunakan kebijaksanaan...
kurang spam, kontrol jiwa tmasuk aku...
tgur2la mana yg patut, jgn myalahgunakan kuasa, respek urg, majukan diri demi VCS...
yg paling penting 1hati...


aku sangat-sangat setuju sama c codeng...... gunakan kebijaksanaan... sokong
Back to top Go down
benjy
Moderator
Moderator


Number of posts : 670
Age : 36
Registration date : 2008-09-11

PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Sat 06 Jun 2009, 6:31 pm

kalau ikut aku la kan....delete jak baa...untuk kebaikan jugak kan ke arah kemantapan yang d cari²...jadi kalau ada yang terasa tu maknanya tanda positif la tu...tu maknanya user tu sedar yang dia tu spam jak atau spammer....tu pandangan aku jak laa sebagai moderator yang pemalas huhuu~...sebab kalau d tegur atau d sindir pun mungkin x makan saman jugak...wakakaka...sebab kalau aku laa di tegur secara terang terangan aku akan lebih terima teguran tu sebab bulih tau urang yang tegur ikhlas....tapi kalau sindiran ni kadang² bagi aku ada yang x ikhlas....ada yang saja² jak mo kasi panas² keadaan atau pun mo kasi batu api jak...tu pun pandangan dari aku jugak laa sebagai moderator yang jarang menjalankan tugas...huhuu~

tu pandangan jak laa....jadi kalau mo terima boleh...kalau x mo terima pun boleh...sebab lain orang lain cara pemikiran kan....so peace
Back to top Go down
big_ulik
VCS Newbie
VCS Newbie
avatar

Number of posts : 544
Age : 36
Car : kotak itam , ..tiara itam...
Registration date : 2009-01-23

PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Sat 06 Jun 2009, 6:55 pm

benjy wrote:
kalau ikut aku la kan....delete jak baa...untuk kebaikan jugak kan ke arah kemantapan yang d cari²...jadi kalau ada yang terasa tu maknanya tanda positif la tu...tu maknanya user tu sedar yang dia tu spam jak atau spammer....tu pandangan aku jak laa sebagai moderator yang pemalas huhuu~...sebab kalau d tegur atau d sindir pun mungkin x makan saman jugak...wakakaka...sebab kalau aku laa di tegur secara terang terangan aku akan lebih terima teguran tu sebab bulih tau urang yang tegur ikhlas....tapi kalau sindiran ni kadang² bagi aku ada yang x ikhlas....ada yang saja² jak mo kasi panas² keadaan atau pun mo kasi batu api jak...tu pun pandangan dari aku jugak laa sebagai moderator yang jarang menjalankan tugas...huhuu~
tu pandangan jak laa....jadi kalau mo terima boleh...kalau x mo terima pun boleh...sebab lain orang lain cara pemikiran kan....so peace


jgn gitu ba cipp.... ada pula gitu kau buat masa ni mimang bz??? aku pun kalau jadi kau .. aku kasi abis dulu urusan tu... tapi apa2 pun aku setuju juga apa yg kau tulis ni.. tp ... untuk kebaikan bersama marilah kita bersatu.... "bersatu kita teguh bercerai kita roboh".... lawala
Back to top Go down
benjy
Moderator
Moderator


Number of posts : 670
Age : 36
Registration date : 2008-09-11

PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Sat 06 Jun 2009, 7:09 pm

iyaa....betul tu bersatu kita teguh becerai talak 1 atau 2 masih bulih rujuk...kalau cerai talak 3 x bulih sudah rujuk....jadi teguhkan laaa iman...jangan mudah terpedaya dengan pujuk rayu atau godaan yang membawa kepada bencana yang tidak diingini...tetapkan pendirian baru x cepat roboh (ini bukan teguran atau sindirian...tapi hanyalah untuk renungan bersama)...so peace
Back to top Go down
Miey_Kitty
Penasihat Kelab Dan Wakil Media
Penasihat Kelab Dan Wakil Media
avatar

Number of posts : 2304
Age : 34
Car : Perodua Kancil EX660
Registration date : 2008-12-05

PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Sun 07 Jun 2009, 6:11 pm

ba maciam rundingan....kita tk brmaksud utk delete sembarang ja posting
yg seakan2 spam atau terang terangan spam....rujuk kepada topik " PEMBASMIAN SPAM "

so....pembasmian bermaksud penghapusan..penghapusan membawa kpda maksud
menghilangkan sesuatu.....

so nasihat aku selaku penasihat kita delete posting yg seakan2 spam mengikut
kebijaksanaan ( bak kata bro codeng ) dan juga penilaian kita terhadap sesuatu atau pn
apa yg diposting oleh seseorang user itu...

at mean kalo posting icon ja boleh dianggap sebagai spam topik...setuju???

marahi aku jika aku silap.....
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Sun 07 Jun 2009, 10:49 pm

nie pandangan aku lah kan,untuk kebaikan kita bersama juga kan:

klu kita mau membuat pembasmian spammer, harus di mulakan dari pihak admin dan moderator VCS dulu sendiri..admin dan mod harus mendelete posting spammer masing2..kita sedia maklum juga kan..VCS bukan mementingkan kuantiti tapi yang penting KUALITI..jadi ada baiknya kita delete dulu posting kita sebelum kita mendelete posting user lain..sekiranya kita posting kita tiada sudah spamming..baru kita jalankan tugas sebagai penghapus spammer..klu tidak para user lain akan cakap admin dan mod nda sedar diri..jadi elok lah kita sama2 mencari mana2 posting masing2 yang ada spamming dan tekan lah button delete..

harap para kawan2 dapat berkerja sama klu ingin kita maju kehadapan
Back to top Go down
benjy
Moderator
Moderator


Number of posts : 670
Age : 36
Registration date : 2008-09-11

PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Mon 08 Jun 2009, 10:16 am

yaaa...betul jugak tu...aku ada try hari tu mo delete balik posting yang aku buat yang aku rasa spam...tapi x bulih pulak..aku cari tempat untuk delete tu tapi teda laa...macam mana tu ahhh...sebab ada posting yang bulih delete..ada yang teda button untuk delete tu... antah ...contoh macam d topic ni laaa...macam teda untuk delete kan...gitu laa maksud aku tu... peace
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Mon 08 Jun 2009, 1:22 pm

mod benjy,

button delete ada sebelah kanan yang bertanda X sebelah button EDIT dan IP..

cuba anda check
Back to top Go down
codeng
MOD VIP STYLE
MOD VIP STYLE
avatar

Number of posts : 4687
Age : 34
Car : kancil mata bulat
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Mon 08 Jun 2009, 1:32 pm

tp jgn plak smbarang2 delete posting yg membina... peace
Back to top Go down
benjy
Moderator
Moderator


Number of posts : 670
Age : 36
Registration date : 2008-09-11

PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Mon 08 Jun 2009, 2:13 pm

Admin.Ast wrote:
mod benjy,

button delete ada sebelah kanan yang bertanda X sebelah button EDIT dan IP..

cuba anda check


memang ada...tapi ada jugak yang teda tu cippp~...contoh macam ni topic macam teda jak tu peace
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Mon 08 Jun 2009, 5:22 pm

silakan kepada semua admin dan mod untuk mendelete semua spam dan hanya spam,

kepada admin , juga dibenarkan mendelete thread dan topic yg difikirkan tidak masuk akal.

kepada spam lama sila delete tanpa segan silu kepada spam baru sila edit dan bagi reminder kepada user,

Sekian
Back to top Go down
drakult
MOD VIP STYLE
MOD VIP STYLE
avatar

Number of posts : 4846
Age : 34
Car : Kuda Putih
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Mon 08 Jun 2009, 6:00 pm

nda payah delete bah..masalah sekarang bukan pasal spamming bah..kili kamu nie..masalah skng fungsi admin dan moderator dlm memantapkan rancangan kearah kemantapan VCS dari segi standard keta keta yang di modified..sorrylah aku pening skng nie..klu tanpa spammer suma tue..kamu suma dan user lain termasuk diri aku ada mo posting yang membina kah?? cuba fikirlah..bikin jatuh rating jak pergi delete delete..tapi mana mana kamu lah..aku disini pun user biasa juga..takda kuasa veto..bah atul..delete jangan nda delete..

cuma aku mo cakap ja..priority skng adalah utk penyusunan semula VCS seperti mana yang diuar uar kan..bukan delete posting..delete posting nie sepatutnya dimulakan dari dulu lagi bukan mo jadi kili delete delete skng..tgk jak si ulun, dvision, vssm, vsc, permaisuri, vst, smallcar, sabomec, kinabalucarz, dan byk lagi..spamming memang tak bleh elak..yiha!! aku pening makan mee goreng basah ikan dan minum leong foon shushu..sadap sampai pening..bah atullllllllll.. sokong
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Mon 08 Jun 2009, 9:51 pm

Spam - walaupun tidak dapat dielek .. tapi mesti dikurangkan .

Rating - difikiran tidak perlu, apa tujuan vcs pada asalnya..? jgn lupa apa visi dan misi (haha)
qualiti lebih balik dari quantiti, jika kita rating tinggi tapi isinya kosong. serupa tin kosong ketuk bising.. di cari pada fungsi sebenar iaitu mengisi minuman , tidak berguna, lebih baik dipijak dan dihantar untuk recycle
Back to top Go down
drakult
MOD VIP STYLE
MOD VIP STYLE
avatar

Number of posts : 4846
Age : 34
Car : Kuda Putih
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Tue 09 Jun 2009, 9:32 am

ya aku tau itu barang..tapi masalahnya skng..sepa mo mengisi itu minuman..jangan hanya tau posting utk membidas tapi pengisian dan penghayatan langsung kosong macam tin kosong..kita boleh tgk brapa user saja yang rajin dan cerdik dlm mengisi minuman dalam VCS nie..klu hanya tau omongan tapi kosong teda guna juga kan..bukan apalah..aku tgk itu thread technical, sound, dan lain lain macam teda fungsi dan pengisian yang bermakna jadi oleh sebab itu user user lain rasa bgs lagi spam kan termasuk diri aku..apa guna pelantikan admin dan moderator begitu banyak klu fungsi nya hanya utk mendelete posting dan mengedit posting org..bagus birak lah!!

bagi aku masalah spamming nie bukan masalah sebenar..masalah nya skng VCS langsung teda pengisian sebenar yang blh dianggap sebagai forum kereta yang sejati..juz my 1 cent lah k brats..tidak salah bah klu mo copy dari forum atau web lain..cuba gunakanlah kepandaian yang dikurniakan oleh yang maha esa itu sebaik baiknya..bukan omongan kosng utk membidas dan menaik kan darah org lain yang tgh kogutan dipagi hari yang indah ini!!..

p/s: itu background color dari hari tue kena suruh ubah..kenapa sampai skng sma saja..adakah ia menjadi omongan seperti tin kosong yang dipenuhi oleh giuk parasit yang bisa membinasakan mutu sesuatu organisasi?? anda fikirkan lah..
Back to top Go down
codeng
MOD VIP STYLE
MOD VIP STYLE
avatar

Number of posts : 4687
Age : 34
Car : kancil mata bulat
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Tue 09 Jun 2009, 9:50 am

nie topik aku buka skadar memberi tugas kepada admin2&moderator2 dikala keboringan suda spam, pas2 buli edit, delete, tgur posting urg yg rasa2nya melebihi akal fikiran manusia, xjg kita boring asik benda yg sama ja stiap ari....memang spam 2la yg mceriakan forum kita di VCS nie sbab xda topik yg btul2 mhangatkan nafsu kita pasal keta kcuali topik pasal VIP Konsep 2...ari2 benda yg sama, urg yg masuk pun urg yg sama, topik pun topik yg sama, omong2 pun urg yg sama...wkakakaka matai smpai bila mau maju ke depan??
ada mau buat perubahan ckit adalah suda komen2 yg mjatuhkan, post seola2 diala Raja Khapur, barulah berani utk meluruskan rambut yg kolong....fikirla, smpai bila kita mau bgini??? yg penting mod2, admin2 mainkan peranan....jalankan tugas masing2, klu susa2 kita bagi2kan tugas kpd mod2, admin2 stiap section, klu xmjalankan tugas kita gugurkan ja dari skuad VCS yg mantap nie...tp e2pun klu kita sndiri berani buat keputusan@tgu hero turun dari langit baru kita berani mau btindak... peace
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Tue 09 Jun 2009, 9:54 am

satuju dengan codeng..

pendapat sya .. sekarang admin besar patut backup forum , lepas tu kita buat pa yg dirancang jika ada ketidakpuasan hati atau apa apa .. kita boleh retrieve balik forum seperti sediakala siapa setuju?

mcm cakap codeng .. kalo kita berterusan begini sampai bila maw maju ? semakin mundur ada la..
Back to top Go down
drakult
MOD VIP STYLE
MOD VIP STYLE
avatar

Number of posts : 4846
Age : 34
Car : Kuda Putih
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Tue 09 Jun 2009, 9:58 am

ya memang makin mundur klu hanya tau ckp!!

ya memang akan mundur klu forum kereta dijadikan forum community seperti jiwang.com

ya memang akan mundur klu tau bidas tapi takda pengisian..

ya memang akan mundur klu berdiri hanya atas nama..

ya memang akan mundur klu niat dlm hati itu memang mahu MENJAHANAMKAN VCS!!!
Back to top Go down
codeng
MOD VIP STYLE
MOD VIP STYLE
avatar

Number of posts : 4687
Age : 34
Car : kancil mata bulat
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Tue 09 Jun 2009, 10:00 am

drakult wrote:
ya memang makin mundur klu hanya tau ckp!!

ya memang akan mundur klu forum kereta dijadikan forum community seperti jiwang.com

ya memang akan mundur klu tau bidas tapi takda pengisian..

ya memang akan mundur klu berdiri hanya atas nama..

ya memang akan mundur klu niat dlm hati itu memang mahu MENJAHANAMKAN VCS!!!
terasa plak aku jue yg walna mirah 2.... matai
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Tue 09 Jun 2009, 10:06 am

jadi apa perlu dibuat?

idea

idea

Idea

dan IDEA lagi ..

Lepas tu p Ikea Beli katil ... tidur ...
Back to top Go down
drakult
MOD VIP STYLE
MOD VIP STYLE
avatar

Number of posts : 4846
Age : 34
Car : Kuda Putih
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Tue 09 Jun 2009, 10:48 am

mykazza wrote:
jadi apa perlu dibuat?

idea

idea

Idea

dan IDEA lagi ..

Lepas tu p Ikea Beli katil ... tidur ...

posting mu nie pun sejenis spam juga..

apa yang patut dibuat?? bakground color sampai skng teda perubahan..bagus pergi ikea kan..manatau durang champion buat.. hihi
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Tue 09 Jun 2009, 11:10 am

background colour. masalah dia bukan sa tidak maw tukar .. suda sa tukar .tapi masalah server timeout.. lagi pun bckground colour tu bukan besar sangat pun.. dari hitam ada tompok grey ditukar ke hitam .. cuma lebih kurang 3 cm kiri dan kanan ..
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Tue 09 Jun 2009, 12:20 pm

relax relax bha..jgn gaduh gaduh..kita bawa berbincang..benda nie kita urus bersama2..kita berikan pendapat bersama2..jgn kasi besar2 benda yang kecil mcm siput..kita settle satu persatu masalah vcs skarang..biar vcs jadi kelab kereta yang sejati mcm apa yang kita target mula2 dlu..vcs nie hak bersama..teda yang no 1 atau no 2..jgn biarkan vcs menyimpang jauh..takut nanti kita susah nak berpatah balik..pasal spammer tue yang elok kita biarkan..tapi mana yang kurang tue ada bagusnya kita padamkan..tapi klu spamming dalam thread intro tue..spamming sampai 10 page pon..kasi biar saja..tapi klu spamming dalam thread yang berguna..kesian yang buka topic..

nie pendapat aku lah..

klu ada terkasar bahasa harap maafkan..
Back to top Go down
darrengt
VCS ADMIN
VCS ADMIN
avatar

Number of posts : 2091
Age : 38
Car : MOVE/GL
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Tue 09 Jun 2009, 12:23 pm

jadi masalah kalo ada post yang memburuk-burukan kira buli delete lah vip_user sebab dulu saya buat admin panel saya kena tarik balik mcm mana tue jue?
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Tue 09 Jun 2009, 12:30 pm

jgn delete serta merta..PM dulu user berkenaan..sekiranya tidak juga dipeduli..anda jalankanlah tanggungjawab sebagai mod..pasal memburuk2 kan tue..klu posting jgn sampai bole menimbulkan keresahan atau kemarahan sesetengah pihak serta mengugat kestabilan forum..harap darrenGT faham
Back to top Go down
fred_N/A
VCS ADMIN
VCS ADMIN
avatar

Number of posts : 438
Age : 33
Car : iswara king
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Tue 09 Jun 2009, 1:47 pm

harap2 jgn la hal ni dibesar2kan,dulu VCS ditubuhkan smua 1hati,tp skrg lain jadinya..kita bawa berbincang bgs2 klu lg bgs kita jumpa face 2 face,duduk minum d kadai kupi..pas 2 baru bincang bagus2.mana yg x ngam kita betulkan,VCS ada matlamat,jgn la pasal kes cm ni,smua pun x berngam.set kan masa,bt memo besar2.pas 2 kita jumpa admin dan mod.napa masa mula2 dulu kita blh jumpa d ali ramai2 pas 2 buli sama2 discuss bout this.napa skrg tdk?mana sdh pergi semangat dulu?xkan da hilangkan,sedangkan smua pun ada sticker...smua pun masih setia...apa yg xpuas hati bg tau bgs2 jgn gaduh2.xguna gaduh2 lama2 forum ni yg parak...aku cuma bg cadangan,klu ok.kita set jak masa.jgn ambik hati ya kwn2 smua...biar kita berkawan sampai mati,jgn mati pasal bermusuh...
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Fri 12 Jun 2009, 3:31 pm

itulah sebbnya dilantik moderator atau admin utk jaga section... segala spamming akan didelete... rasanya ramai nda tau apa tu spamming.... ADMIN no.1 patut menggalas tugas menerangkan apa yg patut, apa yang tidak.. so bila ada username bertitle admin membuat topik baru untuk tujuan baik, dihentam, gilak kuasalah.. kasi naik rating lah... so ADMIN no1, segala2nya bermula dari anda... sila buat semakan semula, dan buat garis panduan untuk semua org.. terima kasih daun keladi kepada tuan ADMIN kita... peace
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Fri 12 Jun 2009, 3:33 pm

fred_N/A wrote:
harap2 jgn la hal ni dibesar2kan,dulu VCS ditubuhkan smua 1hati,tp skrg lain jadinya..kita bawa berbincang bgs2 klu lg bgs kita jumpa face 2 face,duduk minum d kadai kupi..pas 2 baru bincang bagus2.mana yg x ngam kita betulkan,VCS ada matlamat,jgn la pasal kes cm ni,smua pun x berngam.set kan masa,bt memo besar2.pas 2 kita jumpa admin dan mod.napa masa mula2 dulu kita blh jumpa d ali ramai2 pas 2 buli sama2 discuss bout this.napa skrg tdk?mana sdh pergi semangat dulu?xkan da hilangkan,sedangkan smua pun ada sticker...smua pun masih setia...apa yg xpuas hati bg tau bgs2 jgn gaduh2.xguna gaduh2 lama2 forum ni yg parak...aku cuma bg cadangan,klu ok.kita set jak masa.jgn ambik hati ya kwn2 smua...biar kita berkawan sampai mati,jgn mati pasal bermusuh...

tunggu aku balik dulu borot aku kasi besar bijik luk sini kehell, jadi suma kita dapat berjumpa macam dulu kala di lintas sma drg mantan, ko, mampat, dan lain2... hoho
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Fri 12 Jun 2009, 3:37 pm

darrengt wrote:
jadi masalah kalo ada post yang memburuk-burukan kira buli delete lah vip_user sebab dulu saya buat admin panel saya kena tarik balik mcm mana tue jue?

kes memburuk2kan tu hal lama... mungkin admin kamu kena tarik selepas kamu nda aktif semasa pembubaran vcs dulu... terima kasih... dance
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Fri 12 Jun 2009, 3:40 pm

vip_user wrote:
jgn delete serta merta..PM dulu user berkenaan..sekiranya tidak juga dipeduli..anda jalankanlah tanggungjawab sebagai mod..pasal memburuk2 kan tue..klu posting jgn sampai bole menimbulkan keresahan atau kemarahan sesetengah pihak serta mengugat kestabilan forum..harap darrenGT faham

kalau PM lagi buang masa... hanya untuk delete 1 ikon jak tunggu 2, 3hari.. so minta dgn tuan ADMIN kita supaya buat satu garis panduan bagi suma user... contoh SESIAPA HANYA TAIP IKON, AKAN DIDELETE SERTA MERTA.. atau kena belasah kah ok jugak.. hihi

just my 50cent peace
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Fri 12 Jun 2009, 5:13 pm

Saya sangat setuju dengan Lolipop

Itu guna moder dan admin .. jaga section supaya tidak ada spam..

kita tidak perlu ba spam tu .. sebab kita cari Quality bukan Quantity Spamming

utk PM tu mmg tidak perlu .. cuma edit salah satu yg d post oleh user as reminder lepas tu yg lain delete.

contoh

page 1 spam by kazza " edit kemudian buat reminder

so page ke 2 dan seterusnya yg ada spam oleh si kazza yg bongok ni delete la terus, sebab suda d bagi reminder pada page satu

Mimang ko mantap ba loloipop.. eh lolipop..
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Fri 12 Jun 2009, 6:04 pm

SPAMMING RULE.....

Terdapat para user-user forum yang secara sengaja melakukan spam dengan tujuan untuk naik level dan mengejar posting masing.
Diharap semua user-user VCS boleh mengikut peraturan yang disediakan dari pihak admin.
Semua posting yang dianggap SPAM akan di delete untuk mencantikan lagi forum kita agar tidak memboringkan para user lain untuk membaca isi kandungan forum

Setiap posting SPAM yang di delete akan ditolak nilai posting anda. Diharap para user dapat memahami apa yang di maksudkan

CONTOH : 1 posting delete = tolak 1 nilai posting jadi, kalau 50 SPAM maka 50 juga nilai posting akan di delete.


CONTOH SPAM:
1. hanya sekadar : hahah…hihih ... huhuhu…wakakakaka..
2. no comment, ok ok,
3. comment yang membantutkan flow discussion. Cth : insaf insaf lah,aku setuju..gila..sokong penuh
4. Sekadar Imoticon cth: arrrh tah hihi rock
5. Comment yang di penuhi dengan titik dot. Contoh: Hai......................... hurm.............
6. Menggunakan "quote" termasuk "quote" semula post/gambar yg telah di post oleh ahli lain dengan lebih kerap.
7. Dan segala comment yang dianggap trash oleh pihak VCS.

contoh kazza:
-----------------------------------
contoh

page 1 spam by kazza " edit kemudian buat reminder

so page ke 2 dan seterusnya yg ada spam oleh si kazza yg bongok ni delete la terus, sebab suda d bagi reminder pada page satu


Pihak pengurusan dan moderator akan sentiasa memantau user-user forum supaya mengikut peraturan yang telah disediakan oleh pihak pengurusan dan jika admin dan moderator mendapat aduan dan terbukti telah melanggar peraturan tindakan akan diambil dengan sewajarnya.
Back to top Go down
fred_N/A
VCS ADMIN
VCS ADMIN
avatar

Number of posts : 438
Age : 33
Car : iswara king
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Fri 12 Jun 2009, 6:14 pm

LoLLiPoP wrote:
fred_N/A wrote:
harap2 jgn la hal ni dibesar2kan,dulu VCS ditubuhkan smua 1hati,tp skrg lain jadinya..kita bawa berbincang bgs2 klu lg bgs kita jumpa face 2 face,duduk minum d kadai kupi..pas 2 baru bincang bagus2.mana yg x ngam kita betulkan,VCS ada matlamat,jgn la pasal kes cm ni,smua pun x berngam.set kan masa,bt memo besar2.pas 2 kita jumpa admin dan mod.napa masa mula2 dulu kita blh jumpa d ali ramai2 pas 2 buli sama2 discuss bout this.napa skrg tdk?mana sdh pergi semangat dulu?xkan da hilangkan,sedangkan smua pun ada sticker...smua pun masih setia...apa yg xpuas hati bg tau bgs2 jgn gaduh2.xguna gaduh2 lama2 forum ni yg parak...aku cuma bg cadangan,klu ok.kita set jak masa.jgn ambik hati ya kwn2 smua...biar kita berkawan sampai mati,jgn mati pasal bermusuh...

tunggu aku balik dulu borot aku kasi besar bijik luk sini kehell, jadi suma kita dapat berjumpa macam dulu kala di lintas sma drg mantan, ko, mampat, dan lain2... hoho


ko yang janji bila ko blk kita jumpa d ali ah..klu ko x tunanikan janji ko.aku kecutkan blk bijik ko 2,aku bg dgn c borot....
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Fri 12 Jun 2009, 6:38 pm

penting juga kita Pm user berkenaan untuk memberi amaran bertullis..sekiranya kita delete terus takut takut user berkenaan terasa hati..faktor nie harus juga kita ambil kira..sekiranya PM tidak di endahkan..bagi amaran melalui posting seperti cadangan kazza..warning melalui posting..klu masi juga tidak di peduli..delete saja posting spamming..user berkenaan tiada point mau marah marah..kita ada bukti..

itu idea aku lah..mana yang bagus..kita buat jadi garis panduan nanti..
Back to top Go down
drakult
MOD VIP STYLE
MOD VIP STYLE
avatar

Number of posts : 4846
Age : 34
Car : Kuda Putih
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Fri 12 Jun 2009, 6:43 pm

bah atur jangan biarkan hidup anda dibelenggu oleh omongan..yiha!!..

biarlah forum nie berdisplin tanpa spammer sekaligus menjadi forum omongan dan teda isi..atullllllllllllllll!!!

p/s: spamming di endahkan..tapi isi langsung tarak..bagus birak bak kata org yang sudah kenyang dgn omongan..
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Fri 12 Jun 2009, 6:52 pm

jgn biarkan forum kita nie jadi sampai forum komuniti..malu kita nanti kena cakap nda serupa bikin..ada juga bagusnya kita kurangkan spamming..susah kan klu kita telampau beromong2..jadi yang yang bagus kita jadi kan isi..topik pasal engine..tapi cerita pasal perempuan..lari sudah dari apa yang VCS maukan..ini sekadar pandagan sahaja..terpulang utk kita nilainya..
Back to top Go down
drakult
MOD VIP STYLE
MOD VIP STYLE
avatar

Number of posts : 4846
Age : 34
Car : Kuda Putih
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Fri 12 Jun 2009, 6:58 pm

masalahnya topic pasal engine ada brapa saja??

tapi topic bahagian borak kedai kopi bukan men meriah lagi..bukan itu sudah kearah forum jiwang.com kah?? wakakkaakaaa..

bah teruskan usaha dlm membenteras spamming..hujung hujung posting forum jatuh trus topic pasal keta pun langsung teda..itulah org kg tarikalum ckp..bagus birak!!..wakakaakaaa..
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Fri 12 Jun 2009, 7:10 pm

klu stakat masuk masuk icon2..itu spamming yang teda isi..kita cerita pasal vip orang sekadar reply ok..bole2 sudah nie..sukung2..kan ini memboringkan dan sekaligus mematikan topik berkenaan..kesian orang yang membuka topic berkenaan..klu borak2 kedai kupi tue sudah tidak relevan..ada baiknya kita delete saja topic berkenaan..nanti orang cakap forum kita mcm jiwang jiwang karat..pasal rating tue..nda payah lah kita fikir dulu..nda guna kita kejar rating klu forum kita penuh dengan spamming..
Back to top Go down
drakult
MOD VIP STYLE
MOD VIP STYLE
avatar

Number of posts : 4846
Age : 34
Car : Kuda Putih
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Fri 12 Jun 2009, 7:17 pm

bah teruskan niat yang murni itu..dlm hal ini aku sekadar memerhati jak..tujuan aku bukan mo jadi pemadam..tapi pemaju..wakakakaaa..atullllll..jgn dikasi lama niat yang sungguh suci dan muni itu..nanti bangas..
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Fri 12 Jun 2009, 7:57 pm

sorrylah klu aku nie terkasar bahasa atau membuat orang lain terasa..aku cuma mau menyuarakan pendapat dan idealogi aku saja..nda guna kita bertekak..masalah nda juga akan selesai sampai pg mana2 pon..tapi kita tidak mau orang lain pandang rendah dgn club kita..hina2 kita..cakap club kita teda quality..club komuniti..jadi kita teruskan dengan apa yang termampu
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Sun 14 Jun 2009, 3:28 am

betul tu boy.. itulah gunanya moderator dan admin bukan hanya duduk kedai kopi tapi nda bekerja, nda menyemak melihat topik kawan yang sudah dirugul berkali2 ketawa berabis pisang bah atulll jangan dikasi lama sokong
Back to top Go down
Miey_Kitty
Penasihat Kelab Dan Wakil Media
Penasihat Kelab Dan Wakil Media
avatar

Number of posts : 2304
Age : 34
Car : Perodua Kancil EX660
Registration date : 2008-12-05

PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Sun 14 Jun 2009, 11:31 pm

so boleh pusing2 forum suda kaini mengesan SPAM ICON????? hoho
Back to top Go down
rex_ecutor
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1822
Age : 30
Car : AE100
Registration date : 2008-11-01

PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Mon 15 Jun 2009, 12:09 am

tempat borak2 kopi pun mau delete spam ka?? bkn ka tempat itu tempat org mereleasekan tension dan menjadi kili........ wakakaka..... tempat org happy berforum?? peace
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Mon 15 Jun 2009, 12:29 am

he he blek

klu stakat icon2 saja..teda ayat2..kasi delete saja..klu mau spamming pon di section borak2 kadai kopi, biar ada ayat sikit(campol2 icon pon nda apa)..jgn langsung icon meluluh
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   Mon 15 Jun 2009, 12:33 am

bah atulll kasi up topik spamming tu balik kat announcement tuk suma user peace
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Pembasmian Spam@Spammer....   

Back to top Go down
 
Pembasmian Spam@Spammer....
Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Suwari-seoi ("drop-seoi-nage") and its dangers
» Spam Thread

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Versatile Car Society :: R3V3NG3 CR3W :: ADMIN LOUNGE-
Jump to: