HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Elegance, Blaster, Performance - User Requirement

Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
drakult
MOD VIP STYLE
MOD VIP STYLE
avatar

Number of posts : 4846
Age : 34
Car : Kuda Putih
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Tue 09 Jun 2009, 6:56 pm

Bah biar aku start balik lah..biarpun valve aku lari tune sudah kena kena lagi shim aku pun sudah haus kena makan akibat tarik tarik..matai satu shim mo rm20..ada 12 valve = rm240..labour utk tune satu biji shim dan valve mo rm15..12 valve = RM180..rm240 + RM180 = rm420..kurang lagi duit aku utk kuda putih..matai!! oppss iklan jap..

ok mcm nie lah senang cerita..memandangkan motto kelab VCS adalah ELEGANCE, BLASTER, PERFORMANCE..so aku mencadangkan kepada suma supaya kita menetapkan satu standard utk menilai kereta user(termasuk admin dan moderator yang berminat..tapi harap kamu support lah klu kmu betul2 pencinta kereta dan syg pada VCS)..so suma start dari bawah iaitu post gambar kereta masing masing dlm display your car(contoh)..jadi dari situ panel penilai2(commitee) yang berwibawa dan innovatif yang sudah dilantik utk menjalankan tugas utk mnilai kreta user tersebut..

tujuan??

senang cerita supaya kereta kereta user VCS tidak dipandang hina oleh individu individu yang suka memandang hina pada org lain..maksud aku..dgn cara dan standard yg ditetapkan..user boleh dan dpt mempelajari cara modifikasi yang betul dan ada umphh!!..sebagai contoh jika user itu berminat dlm kategori VIP STYLE atau JDM, dgn adanya standard dan guideline yang disediakan user VCS akan lebih teratur dlm memodifikasi kereta mereka..dan paling penting user dpt mempelajari sesuatu dan lebh faham tentang konsep modifikasi yang mereka inginkan..itulah sebabnya aku inginkan guideline utk PERFORMANCE dan BLASTER..lama sdah aku minta..tapi teda satu pun yang tampil..jadi bagus lagi aku kasi tariak itu blacktop!!


Contoh Format Penilaian (masih kabur kabur nie ju):

ELEGANCE (EXTERIOR & INTERIOR)
1. Concept of modification (JDM, LOCO, VIPSTYLE, DUB, STREETRACE, ETC)
2. Body kit Tidiness (suitable for concept tht hav been chosen)
3. Interior concept
4. Interior tidiness (suitable for concept tht hv been chosen)
5.

BLASTER (SOUND QUALITY / SOUND PRESSURE LEVEL)
1. Will be judge by stages (Stage 1 -> Stage 2 -> Stage 3)
2. Brand??
3. Tidiness
4.
5.

PERFORMANCE (N/A / TURBO)
1. Will be judge by stages (Stage 1 -> Stage 2 -> Stage 3)
2. Brand??
3. Tidiness
4.
5.





sebenarnya byk lagi aku mo tulis nie..tapi memandangkan aku mo balik sudah kejar masa mo ambil baju di laundry..so aku chaw dulu ju ju sekalian..karang aku sambung dan edit jak posting ne..siap sedia kamu dgn pukulan PBM aka c putih yang kuar asap putih sudah.. sedih

bah jgn lupa reply topic nie dgn posting yng brguna!!!
Back to top Go down
codeng
MOD VIP STYLE
MOD VIP STYLE
avatar

Number of posts : 4687
Age : 34
Car : kancil mata bulat
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Tue 09 Jun 2009, 8:05 pm

PANEL2 penilai...
sbab e2la topik nie dibuka utk memilih penilai2 yg btul2 layak mnilai keta2 VCS kita...
tp dsini pun djadikan tmpat spamming trutama oleh aku....wakkakaa
oleh e2 kita buat kata putus utk mmilih pnilai2 yg layak tnpa tgk sijil bagi stiap kategori Elegance, Blaster, Performance
arap smua sukung, klu ada bantahan pun biarla cara urg dewasa yg waras akal fikiran...hehe
Back to top Go down
drakult
MOD VIP STYLE
MOD VIP STYLE
avatar

Number of posts : 4846
Age : 34
Car : Kuda Putih
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Wed 10 Jun 2009, 10:02 am

tapi mcm teda sokongan atau maklum balas(FEEDBACK) jak nie?? adakah admin VCS nie mimang takda akal fikiran??
Back to top Go down
codeng
MOD VIP STYLE
MOD VIP STYLE
avatar

Number of posts : 4687
Age : 34
Car : kancil mata bulat
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Wed 10 Jun 2009, 11:38 am

drakult wrote:
tapi mcm teda sokongan atau maklum balas(FEEDBACK) jak nie?? adakah admin VCS nie mimang takda akal fikiran??
no komen, tp mcm ya...
Back to top Go down
rex_ecutor
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1822
Age : 30
Car : AE100
Registration date : 2008-11-01

PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Wed 10 Jun 2009, 11:50 am

tanpa penilai2 keta vcs.. susa la nnt mau menilai keta kan... btl ka...
Back to top Go down
drakult
MOD VIP STYLE
MOD VIP STYLE
avatar

Number of posts : 4846
Age : 34
Car : Kuda Putih
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Wed 10 Jun 2009, 3:45 pm

dlm konteks ini knowledge is important..jadi klu rasa teda minat utk cari knowledge kestau awal awal..jgn buat kecoh saja atau jg terlalu luki utk share knowledge demi kemajuan kelab / forum VCS..tanpa knowledge mcm mana kitanie mo guide user user lain..tidak semestinya kitanie pakai kancil mata bulat engine kelisa tidak berhak mencari dan share knowledge kepada user lain..bukan aku mo ckp apa..cuma kitanie sudah dikurniakan HOTAK akal fikiran..jadi gunakan sebaik-baiknya utk kemajuan bersama..jgn tau hanya buat kecoh atau berdiam saja macam org dungu..klu mo maju..suma kena lincah!!! start dari admin baru moderator..barulah user user pun turut lincah..APA KATA KAMU WAHAI ADMIN & MODERATOR!!!

p/s: jgn gara gara posting aku satu dua hari nie trus boleh menyebabkan diri kamu dibelenggu oleh perasaan MAKAN DALAM dan cakap belakang..lalu terbitnya TT haluan kiri yang dikirikn lagi..PLEASE THINK IT POSITIVELY FOR THE BETTER FUTURE OF VCS!!!
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Wed 10 Jun 2009, 4:51 pm

Betul cakap Abang Drakult kita tu .. Lincah lincah .. jgn jadi lintah .. hisap darah .. lepas tu kena di sinar mata hari trus mati .. kering dan layu

3 group yg dicadangan amatlah berkesan jika mengikut perancangan tapi skg ni .. penal penilai pun susah maw cari jue.. semua sibuk jual ubat d pasar ikan kali .. kasi ubat tu ikan yg tinggal d goreng. . .

tapi mungkin kita perlu menambah at least 1 lagi .. itu VCS ini untuk kereta kereta yg setandard macam saya dan member member yg kurang aktif.

dan juga kalo boleh .. satu group yg di permenentkan hidden .. ni bagi saya serupa itu basket la.. ini .. unttuk user user yg mungkin ada 2 account , dan satu tu tidak berguna namun kita tidak perlu untuk delete atau ban user tersebut
Back to top Go down
drakult
MOD VIP STYLE
MOD VIP STYLE
avatar

Number of posts : 4846
Age : 34
Car : Kuda Putih
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Wed 10 Jun 2009, 6:31 pm

hello bro im back with full of ma niggaZZ shito..ok aku sambung cerita sebelum aku balik dgn tenang jiwa..tapi aku malas mo taip jadi aku sediakan carta lah utk tatapan para ADMIN & MODERATOR agar lebih memahami apa standard yang dimaksudkan itu.. atullllllllll!!!!

bah kamu tgk tgk lah dulu ah..cara tgk carta nie dari bawah pergi atas..bukan atas prgi bawah..klu ada apa apa soalan atau cadangan atau bantahan jgn malu malu posting..bah atur ju ju sekalian..aku chow dulu..kemarin ambil baju di laundry..hari nie aku mo pergi tgk matahari terbenam..wakakakaaa..
Back to top Go down
darrengt
VCS ADMIN
VCS ADMIN
avatar

Number of posts : 2091
Age : 37
Car : MOVE/GL
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Wed 10 Jun 2009, 7:01 pm

cadangan bro drakult saya terima saya sukung 100 peratus im with u all the way bro sokong sokong sokong
Back to top Go down
Miey_Kitty
Penasihat Kelab Dan Wakil Media
Penasihat Kelab Dan Wakil Media
avatar

Number of posts : 2304
Age : 34
Car : Perodua Kancil EX660
Registration date : 2008-12-05

PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Wed 10 Jun 2009, 7:41 pm

best pnya cadangan....sukung ja aku biar pun x tau psal mody kereta...
kalo psal kacuk2 bumper aku pndai la wakakaka

so penilai2 kita ni terdiri dripada siapa????.....
sapa yg terer nilai jenis2 mody yg telah disusun atur?????
Back to top Go down
codeng
MOD VIP STYLE
MOD VIP STYLE
avatar

Number of posts : 4687
Age : 34
Car : kancil mata bulat
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Wed 10 Jun 2009, 7:56 pm

sbenarnya nie bukan lg cadangan, suda dibawa bbincang pun & kputusan telah dibuat sbulat suara doraemon...mgkin ada yg ttinggal sbab x mhadirkan diri dlm TT atas masalah2 yg sama,,hehe...cuma pelaksanaannya kurang mdapat kerjasama malah ada lg yg mmberi komen mjatuhkan...masa mula2 lg penubuhan VCS cadangan nie tlah dbuat ole abe drakult cuma mgkin pada masa e2 blum lg tbuka otak &minda utk mguna pakai...disebabkan timbul kesedaran bahawa kita nie sebuah Kelab keta&bukan tempat mcari jodoh bak kata abe Drakult, maka timbulla kesedaran sivik dihati pcinta2 VCS yg mementingkan kemajuan Kelab di masa hadapan bagi mhadapi dunia yg penuh pancaroba, onak dan duri..maka dengan 2, kami yg turun tt sndiri2 amat2lah myokong penuh cadangan nie seluruh jiwa raga kami demi, e2la kami mbuat tranformasi bsar2an, membahagikan user kpd 3group saja atas dasar utk myatupadukan seluruh anggota VCS tidak kira keturunan, bangsa, agama, fahaman, rupa, harta ke arah kelab keta yg ulung&disegani di Sabah ususnya, di Malaysia amnya...
bsuk aku smabnug, ngantuk aku, lama suda nda buat karangan 380p.p...
Back to top Go down
big_ulik
VCS Newbie
VCS Newbie
avatar

Number of posts : 544
Age : 36
Car : kotak itam , ..tiara itam...
Registration date : 2009-01-23

PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Wed 10 Jun 2009, 9:49 pm



trima kasih abe drakult.. diharap admin dan moderator lain faham apa ka yg sebenarnya ingin dilakukan..
ya saya pun terbabit dalam perubahan vcs ini tadi.... harap yang lain sila berikan cadangan dan persoalan sekiranya terdapat sebarang kemusykilan...
Back to top Go down
Miey_Kitty
Penasihat Kelab Dan Wakil Media
Penasihat Kelab Dan Wakil Media
avatar

Number of posts : 2304
Age : 34
Car : Perodua Kancil EX660
Registration date : 2008-12-05

PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Wed 10 Jun 2009, 11:19 pm

huhu nda sabar menunggu transformasi bru ni...agak2 aku msuk group mana ek????
Back to top Go down
codeng
MOD VIP STYLE
MOD VIP STYLE
avatar

Number of posts : 4687
Age : 34
Car : kancil mata bulat
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Wed 10 Jun 2009, 11:37 pm

Miey_Kitty wrote:
huhu nda sabar menunggu transformasi bru ni...agak2 aku msuk group mana ek????
hehe, tgu penilai2 yg di lantik menentukannya... peace
Back to top Go down
Miey_Kitty
Penasihat Kelab Dan Wakil Media
Penasihat Kelab Dan Wakil Media
avatar

Number of posts : 2304
Age : 34
Car : Perodua Kancil EX660
Registration date : 2008-12-05

PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Thu 11 Jun 2009, 12:00 am

mana2 sija pun ndak kisah yg penting jiwa ku dan kitty brsama VCS!!!!!!!!!!
Back to top Go down
codeng
MOD VIP STYLE
MOD VIP STYLE
avatar

Number of posts : 4687
Age : 34
Car : kancil mata bulat
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Thu 11 Jun 2009, 12:02 am

Miey_Kitty wrote:
mana2 sija pun ndak kisah yg penting jiwa ku dan kitty brsama VCS!!!!!!!!!!
semangat & jiwa e2 yg sharusnya ada pada STIAP member2 VCS...
Back to top Go down
big_ulik
VCS Newbie
VCS Newbie
avatar

Number of posts : 544
Age : 36
Car : kotak itam , ..tiara itam...
Registration date : 2009-01-23

PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Thu 11 Jun 2009, 5:22 am



setelah aku bepikir2 .. yg kitaini pun terikut2 modifikasi jepun.. apa salah kalau kita ubah nama stage2 itu tadi menggunakan perkataan jipun... idea ni pun kluar bila aku beromong2 dan bermesej sm abe drakult dan codeng bapa anak buah ku bippu .. hihiiihi... jadi aku pun try la cr d internet dan atas bantuan amir avun dan jack 6401 maka terjumpa lah dlm bahasa jipun untuk bronze-" seidou" untuk silber - " giniro" dan emas - " kin " .. harap dipertimbangkan oleh moderator dan admin2 yg lain ... nampak lebih berbeza dan energetik( herm.. ngam ka aku eja ni) .. terima kasih...
Back to top Go down
rex_ecutor
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1822
Age : 30
Car : AE100
Registration date : 2008-11-01

PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Thu 11 Jun 2009, 6:32 pm

dengan nama gold, silver, n bronze ini betukal jd bahasa jipun... ia nampak lebih cantik, kemas, berkuality dan juga ensem... tidak salah kita guna perkataan jipun...

perubahan ini juga dr gold, silver, n bronze dapat membina semangat dr diri kita untuk mencapai target2 yg kita mahu... dapat juga kita melatih diri untuk bersabar dr membuang duit kepada benda2 yg ndak bagus... (kalau belanja ciwik, bgs ah.. yihaaa...)

yg penting... semangat perlu ada.... yihaaaaaaa....
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Thu 11 Jun 2009, 7:25 pm

nah terjawab sudah teka teki kita selama ini..dengan ada guideline dan rule nie..dapat lah kita membuat penilaian kereta2 vcs untuk melahirkan kereta2 yang berkualiti mengikut spec yang telah di tetapkan oleh vcs..dengan itu juga dapat juga kita merealisasikan motto club kita ELEGANCE-BLASTER-PERFORMANCE..disini saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada saudara2 sekalian kerna berusaha gigih untuk menjayakan transformasi VCS 2009 untuk menjadi sebuah club kereta yang mempunyai levelnya sendiri..kuantiti tue nda penting yang penting bagi kita quality yang dilahirkan oleh VCS itu sendiri..
Back to top Go down
codeng
MOD VIP STYLE
MOD VIP STYLE
avatar

Number of posts : 4687
Age : 34
Car : kancil mata bulat
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Thu 11 Jun 2009, 7:58 pm

bha, sama2 kita bekerja ah... hihi
Back to top Go down
Miey_Kitty
Penasihat Kelab Dan Wakil Media
Penasihat Kelab Dan Wakil Media
avatar

Number of posts : 2304
Age : 34
Car : Perodua Kancil EX660
Registration date : 2008-12-05

PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Fri 12 Jun 2009, 2:32 pm

diharap ianya segera dijalankan dengan penuh kemantapan bersama peace

berat sama dipikul..ringan kita jinjing sama2....sama2 kerja....
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Sun 14 Jun 2009, 3:30 am

nah betul tu... sokong kita lihat sepa2 org vcs yang berani buat transformasi ni.. errr tapi jurupenilai kena tau jugak sbb kalau blaster takkan sebijik sub pun jadi? huhuhu bah atulll pisang bestnya antaki chix vietnam di keyhell ni nama pun macam dalam hell wakakaka ketawa berabis
Back to top Go down
Miey_Kitty
Penasihat Kelab Dan Wakil Media
Penasihat Kelab Dan Wakil Media
avatar

Number of posts : 2304
Age : 34
Car : Perodua Kancil EX660
Registration date : 2008-12-05

PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Sun 14 Jun 2009, 11:19 pm

jgn lupa bkin rakaman kajen hoho
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Mon 15 Jun 2009, 12:16 am

kan bagus kalau kita tulung brader drakult kita cari apa2 untuk isi kuota untuk naik level tu and bagi cadangan, bukan cari sedap nama dalam jipung? sedih just my 5cent
Back to top Go down
big_ulik
VCS Newbie
VCS Newbie
avatar

Number of posts : 544
Age : 36
Car : kotak itam , ..tiara itam...
Registration date : 2009-01-23

PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Mon 15 Jun 2009, 4:27 am

Contoh Format Penilaian (masih kabur kabur nie ju):

ELEGANCE (EXTERIOR & INTERIOR)
1. Concept of modification (JDM, LOCO, VIPSTYLE, DUB, STREETRACE, ETC)
2. Body kit Tidiness (suitable for concept tht hav been chosen)
3. Interior concept
4. Interior tidiness (suitable for concept tht hv been chosen)
5.

BLASTER (SOUND QUALITY / SOUND PRESSURE LEVEL)
1. Will be judge by stages (Stage 1 -> Stage 2 -> Stage 3)
2. Brand??
3. Tidiness
4.
5.

PERFORMANCE (N/A / TURBO)
1. Will be judge by stages (Stage 1 -> Stage 2 -> Stage 3)
2. Brand??
3. Tidiness
4.
5.


* kalau pendapat aku la kan..aku setuju sama idea codeng sm drakult yg rim kita tidak buli replika....
untuk menjaga standard kereta2 didalam kelab ini untuk kategori v.i.p concept la... tidak tahu untuk modifikasi yg lain???

* untuk sound system pun kalau kamu setuju jenama china tidak buleh di pakai sama sekali...


*mengikut perancangan... setiap kali pemilik kereta itu tadi mencapai tahap modifikasi yg telah kita tetapkan .. individu itu tadi akn layak mendapat sticker road tax.. dan bertulis.. d mana kah?? level modifiksainya???..





cuba semua admin dan moderator bagi idea.. kita kongsi2 ...
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Mon 15 Jun 2009, 12:42 pm

apa brand untuk sound pun nda kisahlah jue.. yang penting penilai tau apa yg di cari... db kah.. kekemasan kah... konsep kah... box konsep kah terpulanglah dgn panel penilai kita tu.. huhuhu... kalau mau suma branded abis lah keta vcs kena pecah, kena rompak.. kawan2 pun bukan boleh percaya sekarang ni ada jugak yang sanggup curi barang kawan.... so, judge by the book not by the cover TQ <---- ini hanya untuk sound blaster sahaja k TQ
Back to top Go down
drakult
MOD VIP STYLE
MOD VIP STYLE
avatar

Number of posts : 4846
Age : 34
Car : Kuda Putih
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Tue 16 Jun 2009, 4:21 am

Contoh Format Penilaian (masih kabur kabur nie ju):

ELEGANCE (EXTERIOR & INTERIOR)
1. Concept of modification (JDM, LOCO, VIPSTYLE, DUB, STREETRACE, ETC)
2. Body kit Tidiness (suitable for concept tht hav been chosen)
3. Interior concept
4. Interior tidiness (suitable for concept tht hv been chosen)
5. NO REPLICA RIMS!!! No matter damn what fuckin concept of modification you are playin'..ORIGINAL RIM aka WHEELS is compulsory in order to bring the standard upfront!!!

BLASTER (SOUND QUALITY / SOUND PRESSURE LEVEL)
1. Will be judge by stages of modification (Stage 1 -> Stage 2 -> Stage 3)
2. Brand???
3. Tidiness (Arrangement of display)
4. Amount of monitors to support the real feeling of entertainment
5.

PERFORMANCE (N/A / TURBO)
1. Will be judge by stages of modification (Stage 1 -> Stage 2 -> Stage 3)
2. Brand??
3. Tidiness (Set up at the Engine bay)
4.
5.



ADMIN dan MODERATOR..Your contribution on providing more positive and informative ideas will be much appreciate..TQ

p/s: jgnlah sibuk mo delete/edit posting orang tue..kita atur dulu nie boss!!!

*PERHATIAN!!! rancangan utk mewujudkan satu pelarasan dlm VCS bukan utk menjatuhkan mana mana individu dari segi kereta yang dimiliki(standard/belum di ubahsuai)..Tujuan asal adalah utk meletakkan nama VCS bukan hanya sekadar menjadi kelab/forum kereta biasa..tapi untuk menjadikan sebuah kelab yang luar biasa dan MANTAP dlm mementingkan jalinan persahabatan serta satu pencapaian yang dpt dibanggakan oleh kelab dan paling penting diri sendiri..Wujudnya pelarasan ini setiap ahli boleh mempelajari cara modifikasi yang betul serta berkongsi pengalaman atau kepandaian masing masing..Diharap ADMIN dan MODERATOR makin faham apa yang ingin ditekankan..TQ

"Modified Once,Think Twice"
Back to top Go down
big_ulik
VCS Newbie
VCS Newbie
avatar

Number of posts : 544
Age : 36
Car : kotak itam , ..tiara itam...
Registration date : 2009-01-23

PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Tue 16 Jun 2009, 6:52 pm

ELEGANCE (EXTERIOR & INTERIOR)
1. Concept of modification (JDM, LOCO, VIPSTYLE, DUB, STREETRACE, ETC)
2. Body kit Tidiness (suitable for concept tht hav been chosen)
3. Interior concept
4. Interior tidiness (suitable for concept tht hv been chosen)
5. NO REPLICA RIMS!!! No matter damn what fuckin concept of modification you are playin'..ORIGINAL RIM aka WHEELS is compulsory in order to bring the standard upfront!!!

BLASTER (SOUND QUALITY / SOUND PRESSURE LEVEL)
1. Will be judge by stages of modification (Stage 1 -> Stage 2 -> Stage 3)
2. Brand???
3. Tidiness (Arrangement of display)
4. Amount of monitors to support the real feeling of entertainment
5.

PERFORMANCE (N/A / TURBO)
1. Will be judge by stages of modification (Stage 1 -> Stage 2 -> Stage 3)
2. Brand??
3. Tidiness (Set up at the Engine bay)
4.
5.


*FOR THE GOLD LEVEL THAT WE ALL HAVE AGREED... THE COLOUR OF THE CAR MUST BASED ON IN 3 COLOUR ... THAT IS BLACK, WHITE AND RED... IF THE PERSON REALLY WANTED TO ACHIEVE THE GOLD MEMBER....

* IF THE CAR THAT ALREADY EQUIPPED WITH THE ORIGINAL ENGINE BUT THE ENGINE THAT INSIDE THE CAR IS B16 EXAMPLE HONDA.. THE CAR IS ALSO CONSIDER AS AN PERFORMANCE CAR BUT THE OWNER MUST UPGRADE IT , IN ORDER TO ASSURED THE QUALITY OF THE CAR AND TO REACH THE UPPER LEVEL...









ADMIN dan MODERATOR..Your contribution on providing more positive and informative ideas will be much appreciate..TQ
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Wed 24 Jun 2009, 1:38 am

rakan2, aku upkan dulu "macamana rupa" kategori 3 ni.. so apa2 komen, hentam jak pm aku k... tq....

p/s at least kita atul dulu satu2 so user nda boring hihi
Back to top Go down
Miey_Kitty
Penasihat Kelab Dan Wakil Media
Penasihat Kelab Dan Wakil Media
avatar

Number of posts : 2304
Age : 34
Car : Perodua Kancil EX660
Registration date : 2008-12-05

PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Wed 24 Jun 2009, 1:48 am

aku sokong

at least ni brg nmpak jugak dibikin....
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Wed 24 Jun 2009, 2:15 am

aku dah edit macam2.. trial saja.. sepa ada komen, pm aku arhh harap2lah aku nda kena bilang gilak kuasa hihi
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Wed 24 Jun 2009, 3:13 am

satu lagi aku mau tanya..

klu user crony..apa2 section yang bole dorang tgo dan nda bole tgo??

new-bie..apa2 section dorang bole tgo..klu kena tanya pon senang kita mau jawab kan..

klu nda susah kita mau bagi alasan..klu bagi alasan yang sama saja..takut orang boring..
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Wed 24 Jun 2009, 9:31 am

aku pun nda tau apa beza newbie sama crony... sebab haritu kami bincang masa tt admin, crony ni sesiapa yang reg, ada tt dan ada sticker... alasan tu sesama kita pun nda bulih pakai, banyak user pun admin yg lain tinguk jak bukan pi update... tq...
Back to top Go down
Miey_Kitty
Penasihat Kelab Dan Wakil Media
Penasihat Kelab Dan Wakil Media
avatar

Number of posts : 2304
Age : 34
Car : Perodua Kancil EX660
Registration date : 2008-12-05

PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Wed 24 Jun 2009, 2:41 pm

kasi sama ja la level newbie dgn crony tu....
asal mana2 user dah reg dn bt introduse dlm forum....kita kasi
msuk dlm group crony...lebih mudah...kalo mo kasi asing
nah bkin satu lgi group NEWBIE huhu mataiiiiiiiiiiiii
Back to top Go down
rex_ecutor
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1822
Age : 30
Car : AE100
Registration date : 2008-11-01

PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Thu 25 Jun 2009, 12:21 am

ndak silap aku crony n newbie sama taraf dia kan.. teda newbie dlm vcs.. correct me if im wrong... hehehe
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Thu 25 Jun 2009, 12:42 am

betul tu jue.... cuma kalau ada sudah ahli yang ada pangkat seidou, giniro atau kin, akan ada topik yang lain yg drg bulih lawat... peace
Back to top Go down
drakult
MOD VIP STYLE
MOD VIP STYLE
avatar

Number of posts : 4846
Age : 34
Car : Kuda Putih
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Thu 25 Jun 2009, 4:26 pm

bagus kamu suma birak lah..wakakakakaka..

dari kamu saja mo kasi sama kah nda..janji kamu bahagia..wakakakakakaa...

atur mu utuuuuuuu..yiha!! kantut la
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Thu 25 Jun 2009, 5:01 pm

wakakakaka mari birak ramai2 sakit taik wakakakaka
Back to top Go down
drakult
MOD VIP STYLE
MOD VIP STYLE
avatar

Number of posts : 4846
Age : 34
Car : Kuda Putih
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Thu 25 Jun 2009, 7:46 pm

vip_user wrote:
satu lagi aku mau tanya..

klu user crony..apa2 section yang bole dorang tgo dan nda bole tgo??

new-bie..apa2 section dorang bole tgo..klu kena tanya pon senang kita mau jawab kan..

klu nda susah kita mau bagi alasan..klu bagi alasan yang sama saja..takut orang boring..

newbie nda blh vote kah?? apa bah erti newbie dan crony nie??? sejak bila usergroup newbie timbul lagi nie..bukan admin admin sudah sedia maklum kah bila user baru start register perlu intro dulu..baru user itu dikasi naik pergi crony dan boleh tgk topic, posting, vote dan sebagainya..jgn jadi mangkuk hayun lah mat..adeh..bah aturlah kamu ju..tulah dibawa tt tuk bincang tapi pergi menggelecek pula pergi antaki..bah aturrrrrrrrr..yiha!! kantut la

jgn mau tau cakap sajalah..benda nie sudah sedia maklum dan lama sudah dipersetujui!! JGN MENGABURI USER BARU!!!


p/s: dulu aku sudah merelakan diri (bukan untuk membangga diri) utk create access dan restriction utk setiap usergroup kan?? tapi tiba tiba kena delete saja tanpa dibawa berbincang..ni barulah KEMANTAPAN YANG BEGITU MAMPAT!!!..skng sudah hambur baru mo kecoh balik?? bah atur...atur saja bah..jgn nda atur..klu nda boleh atur berkulut di katil tue antaki sampai terbirakkkkkkk simba..wakakakakaa.. kantut la
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Thu 25 Jun 2009, 9:39 pm

aku upgrade beberapa user yang intro sahaja.. bulih cek di admin panel-general-security.. yang ndada intro mmg nda boleh upgrade pi kroni lah... sbb musabab di buat suma user jadi satu yakni crony, setelah kami berdebat dgn abe drakult diopis, nda puas ati dia berdebat lagi dgn bapa bippu sampai kuning mata duduk minum tt jak, maka dikasi lah jadi satu... sbb masa dulu ada newbie, member dan potential, terlalu banyak "subgroup" dibuat termasuklah aku sendiri ada buat beberapa group.. tapi bila sudah sampai tahap, ada wilayah2 daerah tanpa dipersetujui, maka ada komplen dari sebelah pihak.. contoh, encik Badynk.. beliau terasa kecil hati kenapa SANDAKAN ndada subgroup??? dan sehinggalah skrg encik Badynk nda masuk vcs lagi seolah2 ada pemisahan berlaku biarpun bawah satu bumbung... harap anda faham dan jelas, kenapa tindakan dikasi satu subgroup sahaja berlaku... terima kasih

p/s encik badynk masi pakai sticker vcs walaupun nda masuk dah forum.. walaupun keta dia eksiden aku nampak ketawa berabis
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Fri 26 Jun 2009, 2:30 am

sepatutnya admin dan mod mesti tau apa tue crony..klu stakat 2 3 orang saja admin dan mod yang tau..susah juga tue..sepatutnya yang tau tue kongsi2 lah dengan yang lain..buat satu topic ka..baru senang cerita..baru semua tau..ani malar alasan forum underconstruction..klu ada guideline pasal crony boleh lah kita cerita sapa yang nda faham atau nda baca topic..tapi apa guideline pon teda..susah juga orang mau faham..mat mat vcs nie bukan semua faham..jadi kita birak saja dulu..

pasal ubah mengubah tue..kita boleh check history dalam general-sequrity..sapa yang delete dan sapa yang ubah..klu kita nda tau sapa yang delete dan ubah tue..kita nda bole tuduh2 klu teda bukti..karang urang cakap kita nda serupa bikin..baik antaki sampai subuh..

PS: aku bukan juga mau tunjuk pandai dan mau memandai2..tapi aku cuba mau menyuarakan saja pasal apa fungsi crony tanpa sebarang pengertiaan sehingga menimbuklan persoalan..
Back to top Go down
drakult
MOD VIP STYLE
MOD VIP STYLE
avatar

Number of posts : 4846
Age : 34
Car : Kuda Putih
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Fri 26 Jun 2009, 11:10 am

vip_user wrote:
sepatutnya admin dan mod mesti tau apa tue crony..klu stakat 2 3 orang saja admin dan mod yang tau..susah juga tue..sepatutnya yang tau tue kongsi2 lah dengan yang lain..buat satu topic ka..baru senang cerita..baru semua tau..ani malar alasan forum underconstruction..klu ada guideline pasal crony boleh lah kita cerita sapa yang nda faham atau nda baca topic..tapi apa guideline pon teda..susah juga orang mau faham..mat mat vcs nie bukan semua faham..jadi kita birak saja dulu..

pasal ubah mengubah tue..kita boleh check history dalam general-sequrity..sapa yang delete dan sapa yang ubah..klu kita nda tau sapa yang delete dan ubah tue..kita nda bole tuduh2 klu teda bukti..karang urang cakap kita nda serupa bikin..baik antaki sampai subuh..

PS: aku bukan juga mau tunjuk pandai dan mau memandai2..tapi aku cuba mau menyuarakan saja pasal apa fungsi crony tanpa sebarang pengertiaan sehingga menimbuklan persoalan..

Bah klu gitu ko atur lah boss..sebab setahu aku pasal crony nie sudah bah dikasi explain fungsi / peranan nya..nda tau lah kali ada admin(KK) yang teda dtg tt sibuk berkulut dikatil sambil birak..guideline?? wakakakakaa..benda kecil nie pun mo guideline kah?? wakakakaa..klu guideline utk antaki sambil birak berkulut di katil boleh kasi kah??

bukti pasal perubahan?? nah tgk pic yang aku crop dari admin panel..itu buktinya..lepas group modification tue trus ada sudah user boleh delete account durang sendiri..klu gitu syok pula kan..mcm cantik bah nick guest tue.. hoho


dgn adanya gambar nie boleh lah kita antaki sampai subuh.. hoho

p/s: kenapa mat mat VCS nda faham?? sebab Ketua mat mat VCS nie nda mo ambil tau pasal hal nie..tulah pasal mat..

vip_user wrote:
sepatutnya yang tau tue kongsi2 lah dengan yang lain..buat satu topic ka..baru senang cerita..baru semua tau..ani malar alasan forum underconstruction..

boss manas aku tgk ayat mu nie..klu ko nda puashati napa nda dari dulu mo dipersoalkan hal reconstruction nie??!!!..kenapa baru sekarang ko mo menyalak??..ruangan ADMIN LOUNGE nie pun klu aku nda sibuk sibuk mo buat atas dasar sayangkan VCS, Ketua ADMIN ada terfikirkah mo kasi sedia ruang utk ADMIN berbincang?? bah klu macam nie lah hendaknya..aku bersedia mengundurkan diri..wakakakaa..ko sendiri ckp kan VCS nie bukan dapat duit..jadi bagus aku buat kontrak cari duit bikin kereta, beli rumah dan kahwin anak pakistan..yiha!!..
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Fri 26 Jun 2009, 11:54 am

[quote="LoLLiPoP"]aku upgrade beberapa user yang intro sahaja.. bulih cek di admin panel-general-security.. yang ndada intro mmg nda boleh upgrade pi kroni lah... sbb musabab di buat suma user jadi satu yakni crony, setelah kami berdebat dgn abe drakult diopis, nda puas ati dia berdebat lagi dgn bapa bippu sampai kuning mata duduk minum tt jak, maka dikasi lah jadi satu... sbb masa dulu ada newbie, member dan potential, terlalu banyak "subgroup" dibuat termasuklah aku sendiri ada buat beberapa group.. tapi bila sudah sampai tahap, ada wilayah2 daerah tanpa dipersetujui, maka ada komplen dari sebelah pihak.. contoh, encik Badynk.. beliau terasa kecil hati kenapa SANDAKAN ndada subgroup??? dan sehinggalah skrg encik Badynk nda masuk vcs lagi seolah2 ada pemisahan berlaku biarpun bawah satu bumbung... harap anda faham dan jelas, kenapa tindakan dikasi satu subgroup sahaja berlaku... terima kasih

p/s encik badynk masi pakai sticker vcs walaupun nda masuk dah forum.. walaupun keta dia eksiden aku nampak ketawa berabis[/quote

KENAPA KENYATAAN INI NDA CUKUP JELAS KAH KENAPA CRONY DIWUJUDKAN???????? BILA DI ANJUR TT ADMIN BERAPA ORG YANG DTG????? DAMMMNN BAGUS KENSEL SAJALAH NI BARANG KAMULAH MENGATUR. BILA ADA HAL SIKIT SUMA MO MELENTING. BAH ATURLAH KAMU SUMA NI FORUM... ass


Last edited by LoLLiPoP on Fri 26 Jun 2009, 2:49 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Fri 26 Jun 2009, 2:49 pm

sedih sedih aku tinguk keadaan ni tapi inilah tujuan ADMIN LOUNGE dibuat mmg khas untuk suma admin dan moderator mengomen sesama admin dan moderator.. jadi ndada men tikam belakang, tt sendiri, puak sendiri, wilayah sendiri, omongan sendiri dan sewaktu dengannya.. diharap suma faham sebab ni hanya berhantam pasal forum... terima kasih daun keladi...

tujuan aku update topik nipun, aku terkilan... berapa banyak user baru yang dah intro tapi belum upgrade pi kroni... sejak 2minggu lepas terkial2 mo buka beberapa topik tap ndadpt... dr mula aku pi kl, sampai lah aku balik... so tujuan aku up mo tegur admin yang selalu online, tp cuma melihat user2 yg dah intro tu sambil birak ass so aku upgrade lah suma.. kamu bolih cek di admin panel-general-security sepa2 yang aku upgrade dan cek background yg dah intro... tq... bagus pisang kalau hal ni dikasi panjang... dance
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Fri 26 Jun 2009, 5:58 pm



hahah..ko sudah salah nie bro..jgn main tuduh2 saj klu teda bukti yang kukuh..aku cuma menambah atau menclick button yes untuk mengaktifkan display multi quote button..nak tanya klu kita ubah multi quote button akan membole kan user mendelete acc dorang sendiri ka???klu bole delete acc dorang sendir bagus antaki sampai lutut begegar..klu aku admin sorang2 bole lah ko tuduh aku yang buat nie kerja..tapi kita banyak bha..

jgn marah2 dan no heart feeling..kita di sini bukan mau menyalahkan sapa yang salah sapa yang betul..tapi klu 2 3 orang sja yang tau apa barang..klu TT pon sendiri2,teda sound2..mcm mana yang lain mau ikut TT..awal bha TT di salim..bukan semua orang bole join TT hari..orang ada juga kerja yang mau di buat..jadi share2 lah dalam admin lounge klu ada mau yang mau di buat..jadi senang kita cerita..

aku pon malas mau bertekak dan membuat serangan peribadi..sampai tua pon nda pandai abis..biar kita jadi sorang yang matang..klu cakap takut terasa nanti..klu mau cari duit bagus kita buat business yang mmg bole bawa duit..nie kita sekadar mau cari kawan bukan mau cari musuh..
Back to top Go down
drakult
MOD VIP STYLE
MOD VIP STYLE
avatar

Number of posts : 4846
Age : 34
Car : Kuda Putih
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Fri 26 Jun 2009, 6:45 pm

ngam labah tue..tulah ko lantik banyak admin sebab mo lari dari kena tuduh kan..ok bah boss..ko atur lah sendiri..posting nie adalah posting terakhir aku sebagai admin..klu ada nda puas hati kita jumpa jak..sampai disini saja perjuangan aku sebagai admin VCS..tapi kena ingat lah betul kah kawan yg dicari bukan musuh..setahu aku byk user nda aktif dan terasa hati pasal niat murni mu itu..jadi aturlah k..selamat tinggal admin VCS yang paling MANTAP..


p/s: Awal bah jadi ahlong...wakakakakakaa..
Back to top Go down
Miey_Kitty
Penasihat Kelab Dan Wakil Media
Penasihat Kelab Dan Wakil Media
avatar

Number of posts : 2304
Age : 34
Car : Perodua Kancil EX660
Registration date : 2008-12-05

PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Fri 26 Jun 2009, 10:10 pm

lek bha.....TT ADMIN kita bincang...nda siok kalo bncang cni
Back to top Go down
virgin_killer
VCS Newbie
VCS Newbie
avatar

Number of posts : 1372
Age : 32
Car : Mitsubishi Lancer
Registration date : 2008-09-20

PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Fri 26 Jun 2009, 10:55 pm

uina jue....
pa suda jd ba nie... lek ba korang..
esok bru kita bsuara klu ada yg ndak puas ati k...
aku hrap bro drakult pkir baik2 dlu la..
sume mslh buli bwa bncng ba kn....
kita jmpa ESOK.... meeting
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Sat 27 Jun 2009, 12:50 am

niat aku lanti banyak admin bukan mau salah menyalah..tapi utk memudahkan penyelengaraan VCS..klu aku nie gila kuasa..bagi aku bagi saja admin yang teda function dengan kata lain yang teda apa2..aku bukan nda puas hati bha..tapi kerna aku sayang VCS lah aku bersuara sikit..klu susah mau bersuara..bagus sendiri2..kan sudah kita sedia maklum forum nie bukan hak perseorangan tapi hak semua user VCS..

aku nie bukan juga pintar sangat..bukan aku sorang saja nda puas hati..banyak lagi bha..tapi biarlah kita settle cara orang dewasa..bukan dengan cara sindir menyindir..cakap2 belakang..kita berpuak2..nda siok pasal benda kecil kita mau gaduh2 dan bermasam2 muka..

no heart feeling..lex bha
Back to top Go down
drakult
MOD VIP STYLE
MOD VIP STYLE
avatar

Number of posts : 4846
Age : 34
Car : Kuda Putih
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   Sat 27 Jun 2009, 12:13 pm

vip_user wrote:

aku nie bukan juga pintar sangat..bukan aku sorang saja nda puas hati..banyak lagi bha..tapi biarlah kita settle cara orang dewasa..bukan dengan cara sindir menyindir..cakap2 belakang..kita berpuak2..nda siok pasal benda kecil kita mau gaduh2 dan bermasam2 muka..

no heart feeling..lex bha

ok bah klu ko boss..kita tunggu dan lihat jak..mau juga aku tgk cara org dewasa nie..jgn jadikan diri anda sebagai icon omongan..sorrylah aku bukan jenis org yang menyindir k..nda tau admin lain lah..bagus lagi direct bah daripada posting menyindir dalam topic car of the month..klu pasal cakap belakang tue jgn tipu diri sendiri lah..suma pun gitu kan.. ketawa berabis

for me..there's no use to be hurt..cause i know in the end it will always be like the same..because that's the facts we cannot deny..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Elegance, Blaster, Performance - User Requirement   

Back to top Go down
 
Elegance, Blaster, Performance - User Requirement
Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Versatile Car Society :: R3V3NG3 CR3W :: ADMIN LOUNGE-
Jump to: